18/11/2019 - Ανακοίνωση για την αναστολή της προειδοποιητικής αναστολής των εργασιών μας

  Αθήνα,18/11/2019

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


     Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. δια του Προέδρου του προσπάθησε να φέρει στο ίδιο τραπέζι στα γραφεία του Π.Ι.Σ. όλες τις ενώσεις που εκπροσωπούν μονάδες εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής, για το συντονισμό των ενεργειών τους αναφορικά με την εξαγγελθείσα προειδοποιητική αναστολή των εργασιών τους (κλείδωμα των μονάδων τους) στις 21-23/11/2019, λόγω της συνεχιζόμενης επιβολής του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών στις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, του περιβόητου claw back, όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις 30/10/2019, κατά την οποία πάρθηκε και η απόφαση της προειδοποιητικής αναστολής των εργασιών μας (απεργία).
     Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αυτή η συγκέντρωση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας της εξαγγελθείσας αναστολής εργασιών των μονάδων μας, διότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους δεν μπορούσαν να παραβρεθούν είτε για πραγματικούς, είτε για προσχηματικούς λόγους, με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί τουλάχιστον για την ώρα η αναστολή των εργασιών μας στη συγκεκριμένη ημερομηνία.
     Ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. δια του Προέδρου του παραμένει σταθερά στη θέση ότι αυτό το άθλιο μέτρο που μας αρπάζει πίσω ένα μεγάλο μέρος της αποζημίωσής μας για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα, γιατί διαφορετικά θα οδηγήσει όλες τις ήδη υπερχρεωμένες μονάδες εργαστηριακής κυρίως ιατρικής, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Εκτός εάν αυτό επιθυμούν κάποιοι.
     Το ληστρικό μέτρο του «αρπάζω πίσω», όπως είναι η ακριβής μετάφραση του claw back στη γλώσσα μας, το οποίο όπως είπαμε καταστρέφει όλες τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κατά κύριο λόγο, είναι πρόβλημα αποκλειστικά των Διαγνωστικών Κέντρων, Εργαστηρίων και λιγότερο των Κλινικο-εργαστηριακών ιατρείων και οι ενώσεις αυτών των μονάδων είναι οι μόνες που θα αποφασίσουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την παγκόσμια αθλιότητα, ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα και φυσικά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος που είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο όλου του ιατρικού κόσμου, όχι μόνο οφείλουν να συμπαρασταθούν στις ενώσεις μας και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των διαγνωστικών μονάδων μας οι οποίες τιμούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά απεναντίας είναι υποχρεωμένες να το πράξουν αφού όλες αυτές οι διαγνωστικές ιατρικές μονάδες, είτε ως φυσικά είτε ως νομικά πρόσωπα, είναι εγγεγραμμένα μέλη των κατά τόπους Ιατρικών Συλλόγων της πατρίδας μας.


                             Ο Πρόεδρος               
                       Δρ Γεώργιος Βουγιούκας            
             Ιατρός Ακτινολόγος