11/11/2016 - Προβλήματα με τον έλεγχο δαπανών υγείας των παρόχων Π.Φ.Υ.

    Αθήνα, 11/11/2016
    Αρ. Πρωτ. : 56

    Προς
    Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Σωτ. Μπερσίμη
    Κοινοποίηση
    Δ/ντη Εκκαθάρισης Δαπανών Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Γ. Μπαθρέλλο
    Προϊσταμένη Ελέγχου και Εκκαθάρισης Δαπανών Π.Φ.Υ., κα Αν. Λιανδρή


    Προβλήματα με τον έλεγχο δαπανών υγείας των παρόχων Π.Φ.Υ. 

      Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως κάποιες περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που πραγματοποιούν εκκαθαρίσεις δαπανών υγείας των παρόχων Π.Φ.Υ., κάνουν περικοπές δαπανών οι οποίες ανάγονται στο σύνολο της υποβληθείσας δαπάνης όπως ορίζει το Φ.Ε.Κ. 1536/Β'/31-05-2016 , εξαιτίας ιατρικού ελέγχου που διενεργείται από αυτές τις διευθύνσεις στα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων. Δηλαδή περικόπτουν εξετάσεις όπως SGOT-SGPT που εμφανίζονται με τον ίδιο κωδικό συνταγογράφησης σε ένα παραπεμπτικό, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει στα σχόλια ένδειξη για το ποιά εξέταση πρέπει να διενεργηθεί.
       Πάνω σε αυτό λοιπόν, θα θέλαμε να ξέρουμε :
       Α) Εάν υπάρχει εγκύκλιος ή γενικό έγγραφο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  που να ορίζει κάτι τέτοιο, δηλαδή αναγραφή σχολίου εκ μέρους του κλινικού ιατρού σε κωδικούς εξετάσεων που οι ίδιοι κωδικοί αναφέρονται σε πάνω από μία εξετάσεις και
       Β) Αν πραγματοποιείται και ιατρικός έλεγχος των δαπανών από όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις ή αν αυτός ο έλεγχος διενεργείται εκ παραδρομής από κάποιες περιφερειακές διευθύνσεις.
       Εάν αυτός ο έλεγχος γίνεται εκ παραδρομής από τις περιφερειακές διευθύνσεις που το κάνουν και περικόπτονται δαπάνες παρόχων υγείας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε όλες τις περιφερειακές σας διευθύνσεις για το είδος του ελέγχου που θα πρέπει να διενεργούν, διότι αυτό δημιουργεί μεροληπτική συμπεριφορά του Οργανισμού έναντι κάποιων παρόχων.


            Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                         Ιωάννης Καραμηνάς
    Ιατρός Ακτινολόγος                                  Βιοχημικός