29/09/2016 - Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα

    Αθήνα, 29/09/2016

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ    

        Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Σύνδεσμος μας θα υποβάλει πρόταση 100% χρηματοδοτούμενης μέσω Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Προγραμμάτων, με άμεσα ωφελούμενους τους εργαζομένους στα Διαγνωστικά Κέντρα και Διαγνωστικά Εργαστήρια, το οποίο ονομάζεται  «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα».  

       Το πρόγραμμα αυτό αφορά :
       α) τη διαμόρφωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε επιλεγμένες ειδικότητες βάσει διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας και ειδικότερα βάσει τωναναγκών για ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και επίκαιρων γνώσεων.
       β) την παροχή κατάρτισης με βάση τα ως άνω προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
       γ) την πιστοποίηση αποκτηθέντων προσόντων /δεξιοτήτων από τα ως άνω προγράμματα, μέσω αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISΟ/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ. Η πιστοποίηση θα παρέχεται με βάση τυπποιημένες διαδικασίες που είναι ελεγμένες από τους αρμόδιους φορείς διαπίστευσης ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

       Το όφελος που θα προκύψει για τον κάθε εργαζόμενο ωφελούμενο πέραν της γνώσης που θα αποκομίσουν μέσω αυτού του προγράμματος και της πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων, είναι ότι θα επιδοτούνται με 5€ ανά εκπαιδευτική ώρα, αφού οι εκπαιδευτικές ώρες πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας του εργαζομένου. Οι ώρες εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο θα καθορισθούν βάσει των ευρημάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των αναγκών του κλάδου .

       Προκειμένου να είναι ανταγωνιστική η πρόταση που θα καταθέσουμε στις αρμόδιες αρχές, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο τουλάχιστον 1000 ατόμων που θα θελήσουν να καταρτισθούν - εκπαιδευτούν. Για το λόγο αυτό, αλλά και για την ωφέλεια που θα έχουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες μας, είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μονάδων που ανήκουν στο Σύνδεσμο μας.
       Η διάρκεια του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος θα καθορισθεί αφενός βάσει των αναγκών που θα προκύψουν από τους καταρτιζόμενους και αφετέρου από το ύψος του προϋπολογισμού που δυνάμεθα να απορροφήσουμε.
       Για να μπορέσουν να διαμορφωθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και στις νέες διαμορφούμενες ανάγκες των επιχειρήσεων, προτείνουμε οι εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας να εκπαιδευθούν και να πιστοποιηθούν σε ένα από τα κάτωθι εκπαιδευτικά αντικείμενα:
       Τεχνικές επαγγελματικής επικοινωνίας, τηλεφωνικής και δια ζώσης
       Διαχείριση παραπόνων και αντιρρήσεων πελατών
       Στέλεχος γραμματείας διοίκησης
       Ξένες γλώσσες  

    Επισυνάπτουμε το ερωτηματολόγιο ανίχνευσης επιμορφωτικών αναγκών των εργαζομένων που ανήκουν στον ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί άμεσα (μέχρι την Τετάρτη 5/10/2016) από τους εργαζομένους που θέλουν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να σταλεί με e-mail  ( pasidik@otenet.gr ) ή με φαξ (210-3306459), στην γραμματεία του Συνδέσμου.
            

            Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
           Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
       Ιατρός Ακτινολόγος                             Βιοχημικός