22/08/2016 - Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    Αθήνα, 22/08/2016

    Ενημέρωση


       Στο μέσον της εβδομάδος που πέρασε, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, έγινε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τον οποίο μιλήσαμε για διάφορα εκκρεμή θέματα.
       Αναφορικά με την πορεία εξόφλησης των τρεχουσών οφειλών, μας ενημέρωσε ότι για τον μήνα Ιανουάριο τρέχοντος έτους, το υπόλοιπο των παρόχων που δεν έχει πληρωθεί ακόμη τις απαιτήσεις του για διαφόρους λόγους είναι 70 περίπου πάροχοι και για τον μήνα Φεβρουάριο το αντίστοιχο νούμερο είναι 110 περίπου πάροχοι, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία εξόφλησης μηνός Μαρτίου με τους παρόχους των οποίων οι απαιτήσεις έχουν ενταλματοποιηθεί να ανέρχεται στον αριθμό 1613 στις 17/08/2016 και να προστίθενται εντάλματα προς πληρωμή κάθε μέρα που περνάει. Υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των παρόχων που καταθέτουν τις απαιτήσεις τους κάθε μήνα για τον κωδικό 0671.01 ανέρχεται σε 3.600 περίπου.
       Αναφορικά με τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2008-2011 που αφορούν τα ασφαλιστικά ταμεία της προ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εποχής, μας ενημέρωσε ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι από τους πρώτους φορείς που έχουν αιτηθεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών ύψος 440 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά το σύνολο των προμηθευτών - παρόχων με τους οποίους συνεργάζεται ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ότι εντός του μηνός Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εξόφληση των οφειλών αυτών, με τις υποχρεώσεις που έχει ο Οίκος Ναύτου, αφού προηγουμένως έχει υπογραφεί νέα Υπουργική Απόφαση που θα προσδιορίζει αυτή τη διαδικασία όπως έχουν τουλάχιστον υποσχεθεί.
       Τέλος, μας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σταδιακή παρακράτηση των επιστροφών claw back και rebate των ετών 2013-2015 από τις τρέχουσες πληρωμές και σε βάθος χρόνου 21 μηνών, επιστροφές που το σύνολο τους ανέρχεται σε 254 εκατ. ευρώ περίπου και για τα τρία χρόνια, έτσι ώστε να είναι λιγότερο οδυνηρές και καλύτερα διαχειρίσιμες οι περικοπές αυτές από το σύνολο των παρόχων.

     

    Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
      Ιατρός Ακτινολόγος                           Βιοχημικός