29/07/2016 - Σχετικά με τη διαχείριση των ραδιοφαρμάκων

    Αθήνα, 29/07/2016

    Ενημέρωση 

      Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με τη διαχείριση των ραδιοφαρμάκων, την ορθή υποβολή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την αποζημίωση τους, ενημερωθήκαμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες επί του ζητήματος.
       Παρόλα αυτά υπάρχει μία άτυπη διαδικασία που εφαρμόζεται, κατά την οποία το κάθε Διαγνωστικό Κέντρο και Εργαστήριο μπορεί να την ακολουθήσει υποβάλλοντας μία χειρόγραφη ή ηλεκτρονική κατάσταση - λίστα (EXCEL) στην Περιφερειακή Δ/νση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, με τα εξής στοιχεία αποτυπωμένα σε αυτήν :
       1) Ο Αριθμός Παραπεμπτικού μέσα από το οποίο προκύπτει ότι χρειάζεται η χορήγηση του ραδιοφαρμάκου
       2) Η εξέταση που αναγράφεται σε αυτό το παραπεμπτικό και για την οποία χρειάζεται η χορήγηση του ραδιοφαρμάκου και
       3) Ο αριθμός τιμολογίου αγοράς στο οποίο αποτυπώνεται το συγκεκριμένο ραδιοφάρμακο που χρησιμοποιήθηκε.
       Επισημαίνεται ότι αυτή η δαπάνη εκκαθαρίζεται και αποζημιώνεται από τον ΚΑΕ 0674 χωρίς rebate/claw back.Οι δαπάνες που μπορούν να υποβληθούν αφορούν το χρονικό διάστημα από 01/01/2014 και μετά.
       Σας ενημερώνουμε ότι αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται προσωρινά και μέχρι την επίλυση του θέματος και την λήψη οδηγιών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για την ηλεκτρονική υποβολή  και αυτών των δαπανών μέσω του e-ΔΑΠΥ.
       Σας επισυνάπτουμε τη λίστα των εξετάσεων για τις οποίες τα ραδιοφάρμακα αποζημιώνονται ξεχωριστά, όπως μας την απέστειλαν από το τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    Λίστα Εξετάσεων (Μορφή WORD)       

    Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
      Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς    
     Ιατρός Ακτινολόγος                             Βιοχημικός