08/04/2016 - Νέος τρόπος πληρωμής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

    Αθήνα, 08/04/2016

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     

       Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης των παραστατικών των συμβεβλημένων παρόχων του.
       Η άμεση και τελική εκκαθάριση στο 100% των βεβαιωμένων απαιτήσεων που αποτελούσε πάγιο αίτημά μας, εξορθολογίζει τη σχέση μας με τον Οργανισμό, μας βοηθά να επιτελέσουμε αρτιότερα το έργο μας και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους του Οργανισμού.
       Ελπίζουμε ο Οργανισμός να μην αφήσει ημιτελή την ανωτέρω πρωτοβουλία με την οποία φαίνεται να οδηγείται σε νέα εποχή,ενώ θα πρέπει να προχωρήσει παράλληλα αφενός μεν στην επικαιροποίηση και κωδικοποίηση της ονοματολογίας των διαγνωστικών εξετάσεων– πράξεων, αφ’ ετέρου δε στην σαφή και πλήρη περιγραφή των σημείων ελέγχου των απαιτήσεών μας για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, έτσι ώστε η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και των παρόχων να είναι ξεκάθαρη και αντικειμενική.
       Για το λόγο αυτό, καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν αρωγοί σε αυτή τη θετική προσπάθεια, με την ευχή να περάσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε μία νέα εποχή κατά την οποία θα αναπτύσσει διαρκώς ορθολογικές και καινοτόμες διαδικασίες σε όλο το εύρος της διάδρασής του με τους παρόχους, γιατί από αυτές τις ενέργειες ωφελούμεθα όλοι, Οργανισμός, πάροχοι υγείας, κυρίως όμως ωφελούνται οι ασφαλισμένοι.
      

          Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                                         Ιωάννης Καραμηνάς
       Ιατρός Ακτινολόγος                                               Βιοχημικός