27/01/2015 - Ανοιχτή Επιστολή -Πρόσκληση

    Αθήνα, 27/01/2015

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


       Αγαπητοί Συνάδελφοι, μέλη του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.,
       Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, θα διεξαχθούν σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα μας έχει εισέλθει σε μία πολύ ρευστή πολιτική κατάσταση, η οποία γίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας, λόγω των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να μπορέσουμε και εμείς ως χώρα να συμπορευτούμε και να συνλειτουργήσουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να έχουμε και εμείς την δυνατότητα να συνδιαμορφώνουμε καταστάσεις και επιλογές αλλά και να επωφελούμαστε από τις αλλαγές που είναι απαραίτητες να γίνουν εντός της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας που ανήκουμε, αλλαγές οι οποίες θα χαλαρώσουν την λιτότητα, θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, θα δυναμώσουν την συνοχή και την  αλληλεγγύη και θα αποβλέπουν στην πρόοδο και την ευημερία των λαών της Ενωμένης Ευρώπης.
       Όταν ένα κράτος βρίσκεται σε μία βαθειά και παρατεταμένη κρίση όπως αυτή που περνά σήμερα η χώρα μας, η οποία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως είναι κρίση ηθικών αξιών και προσωπική, για να μπορέσει να την ξεπεράσει και να σωθεί, αυτοί που έχουν την τύχη του κράτους στα χέρια τους οφείλουν να ενεργούν και να παίρνουν αποφάσεις με απόλυτη διαφάνεια και υπέρτατη δικαιοσύνη. Διαφορετικά, όσο υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, εξυπηρετήσεις των ισχυρών ή των κομματικών ημετέρων και προνομιακή μεταχείριση διαφόρων ομάδων που αποτελούν την κομματική πελατεία της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα να ορθοποδήσει, αλλά θα βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στον βούρκο και θα κινδυνεύει με ολοκληρωτική υποδούλωση.
       Πρέπει το κράτος μας να ξεκινήσει να λειτουργεί με διαφάνεια και δικαιοσύνη και να αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα η αξιοκρατία, γιατί μόνο τότε ο λαός, αφού του έχουν πει πρώτα όλη την αλήθεια, έχουν αναδειχθεί τα λάθη που έγιναν και έχουν αναλάβει όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν, θα μπορέσει να κάνει αποδεκτά όποια μέτρα χρειάζονται να επιβληθούν όσο σκληρά και εάν είναι και να αγκαλιάσει τις μεγάλες, επίπονες, αλλά απόλυτα αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν την χώρα μας στο ίδιο επίπεδο με τα πλέον οργανωμένα και πολιτισμένα κράτη της Ευρώπης.
        Σ’ αυτό το δύσκολο και ρευστό περιβάλλον που έχουμε εισέλθει, είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς ως κλάδος να δράσουμε όλοι μαζί, για να πολλαπλασιάσουμε κατ΄αυτόν τον τρόπο την δύναμή μας, η οποία μαζί με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας, θα κρατήσουν τις μονάδες μας ζωντανές και θα μας επιτρέψουν αργότερα, όταν οι συνθήκες θα βελτιωθούν, να ξεκινήσουμε την σταδιακή ανάπτυξη που οδηγεί στην πρόοδο και την ευημερία.
       Ειδικά τώρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, ειδικότερα δε μετά και από δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που θα σχηματίσει κυβέρνηση, διαφαίνεται ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στην λειτουργία της και οι ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα μπουν σε δεύτερη προτεραιότητα, εάν δεν εμποδιστούν μάλιστα να αναπτυχθούν, η ενότητα του συνόλου του κλάδου των ιδιωτικών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας, οι οποίες προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας και κοστίζουν πολύ φθηνότερα από ότι οι ίδιες υπηρεσίες στις κρατικές δομές, είναι πλέον επιβεβλημένη.
       Η ένωση των δυνάμεων όλων των ιδιωτικών μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας (μικρών, μεσαίων, μεγάλων), είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που επιβουλεύονται την ύπαρξή μας και θα πρέπει να είναι μαζική για να είναι αποτελεσματική και είναι ο μοναδικός δρόμος ο οποίος θα μας επιτρέψει να διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας απέναντι σε ένα κράτος το οποίο θα είναι αρνητικό στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όπως τα πρώτα μηνύματα δείχνουν, θα γίνει έως και εχθρικό. Εύχομαι να διαψευσθώ απόλυτα για το καλό του λαού μας και της χώρας.
        Ενταχθείτε μαζικά στον Σύνδεσμό μας και ελάτε να αγωνιστούμε για το λογικό, το ηθικό και το δίκαιο, γιατί μόνο εάν υπηρετήσουμε αυτές τις αξίες μπορούμε να αντέξουμε στις δυσκολίες που έρχονται. Το αντίθετο είναι ο εύκολος δρόμος, ο οποίος αργά η γρήγορα, νομοτελειακά όμως, οδηγεί στην πτώση και την καταστροφή.
         Οι καιροί είναι πονηροί και οι σειρήνες πολλές, εμείς όμως πρέπει να ενεργούμε σαν τον Οδυσσέα, με νοημοσύνη και σθένος, με την δύναμη του μυαλού και της καρδιάς, για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η λειτουργία της Π.Φ.Υ. με όρους και κανόνες που θα ισχύουν για όλους και με ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που δεν θα επιτρέπουν την παραβατική συμπεριφορά σε κανένα, ώστε επιτέλους να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός που ωφελεί όλους εμάς, αλλά κυρίως ωφελεί τους πολίτες, δηλαδή όλο το κοινωνικό σύνολο που ζει και εργάζεται σ΄αυτήν την χώρα.
       Ξεσηκώστε τους συναδέλφους που απέχουν και προτρέψτε τους να γίνουν μέλη του Συνδέσμου μας και να προσέλθετε όλοι στην προσεχή εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση, για να εκλέξουμε τους αξιότερους και ικανότερους από εμάς, οι οποίοι με δύναμη και αποφασιστικότητα αλλά κυρίως με ανιδιοτέλεια, θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα όλων των μελών μας και θα οδηγήσουν τον Σύνδεσμό μας σε μεγαλύτερα επίπεδα καταξίωσης και πρωτοπορίας.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
    Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.