23/01/2015 - Ανακοίνωση για την τροποποίηση του plafond του 2014

    Αθήνα, 23/01/2015

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


       Την περίοδο κατά την οποίαν οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προσδιόριζαν το plafond ανά πάροχο, υπήρξαν κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις οι οποίες, χωρίς την ευθύνη του Οργανισμού επειδή δεν γνώριζε, ενδεχομένως αδικήθηκαν στο ανώτατο όριο το οποίο τους προσδιορίστηκε και γι΄αυτόν τον λόγο ο Σύνδεσμος μας επικοινώνησε με τον Διευθυντή του τμήματος Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας κ. Φ. Ρηγάτο, στον οποίο του ανέφερε τρεις περιπτώσεις που πρέπει να επανεξετάσουν, ώστε να διορθωθούν αυτές οι αδικίες εάν συντρέχουν πραγματικοί λόγοι αλλαγής.
       Η πρώτη κατηγορία είναι αυτή των νέων μονάδων για τις οποίες ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. είχε προτείνει και είχε αποστείλει στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. τον τρόπο με τον οποίο ο προσδιορισμός του plafond γι’ αυτές τις νέες μονάδες θα ήταν ο πλέον δικαιότερος, η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνη που κάποιες μονάδες είναι παραρτήματα και έχει υπολογιστεί το plafond τους ενιαία με την μητρική εταιρεία, ενώ έχουν ξεχωριστή σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όπως και θα όφειλαν να έχουν, άρα και το δικό τους ξεχωριστό plafond και η τρίτη κατηγορία είναι όταν κάποιες μονάδες για διαφόρους λόγους σταμάτησαν προσωρινά τη λειτουργία κάποιου τμήματός τους κατά την διάρκεια του 2013 (κυρίως για τεχνικούς λόγους) και έτσι ο προσδιορισμός του plafond γι΄αυτούς ήταν μικρότερος, αφού ο υπολογισμός του plafond από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για όλους τους παρόχους  έγινε με βάση τις υποβληθείσες δαπάνες για το έτος 2013.
       Όσοι από τους παρόχους μέλη μας θεωρούν ότι εμπίπτουν στην κατηγορία δύο και τρία, γιατί για την πρώτη κατηγορία όπως προαναφέραμε έχουμε ήδη τοποθετηθεί, να αποστείλουν στα γραφεία του Συνδέσμου μας επιστολή, στην οποία να εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί και εμείς με τη σειρά μας να την αποστείλουμε στην παραπάνω Διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως έχουμε συννενοηθεί, για να μεριμνήσει ανάλογα εφόσον συντρέχουν πραγματικοί λόγοι για την αποκατάσταση της παράλειψης, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.      

        Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
    Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                         Ιωάννης Καραμηνάς
    Ιατρός Ακτινολόγος                                  Βιοχημικός